Всесвітній автомобіль року: Porsche Taycan привозить додому подвійну перемогу

Цього року на конкурсі «Всесвітній автомобіль року 2020» (WCOTY) Taycan завоював одразу 2 нагороди у категоріях «Найбільш розкішний автомобіль 2020» (World Luxury Car) та «Найбільш продуктивний автомобіль 2020» (World Performance Car).

Історичного хет-трику перший електричний спорткар Porsche Taycan  досяг у номінації «Найбільш продуктивний автомобіль 2020» разом із моделями 911 і 718 Spyder/Cayman GT4. Він також переміг у номінації «Найбільш розкішний автомобіль 2020», ще раз підкресливши статус бренду. 86 міжнародних автомобільних журналістів нагородили понад 50 нових автомобілів. Переможців оголосили під час  онлайн-конференції WCOTY .

Майкл Штайнер, член ради директорів та керівник відділу розробок Porsche AG, отримував нагороди. Він наголосив, що подвійна перемога у 2 категоріях підкреслює прагнення компанії під час розробки Taycan. «Ми хотіли створити повністю орієнтований на водія, бездоганний електричний спортивний автомобіль, який може перевершити будь-яке авто у показниках продуктивності. Ми зосередилися на повсякденному застосуванні та діджитал-інноваціях, а також комфорті для чотирьох пасажирів. Тому щасливі, що журі WCOTY винагородило ці зусилля», — сказав  Штайнер.

Визначні нагороди у престижних номінаціях

Porsche Taycan разом із новим 911, представленим минулого року, вже отримав близько 40 міжнародних нагород, переважно у Німеччині, США, Великобританії та Китаї. Також Porsche Taycan титулований у таких номінаціях:

• Автомобіль року: журнал Top Gear (Великобританія)
  • Той, що змінює правила гри: журнал Top Gear (Великобританія)
  • Еко-автомобіль року у Китаї: журі з відбору китайського автомобіля року (CCOTY)
  • Німецький автомобіль року: журі з відбору німецького автомобіля року (GCOTY)

За інновації Taycan відзначили і премією журналу Connect (Німеччина).

Porsche 911 двічі був переможцем у виборі читачів  журналу «Авто, мото та спорт» (Німеччина) серед кращих автомобілів – один раз як купе, другий як кабріолет. Також авто відзначене такими нагородами:

• Auto Trophy: вибір читачів журналу Auto Zeitung (Німеччина)
  • Найбільш продуктивний автомобіль року: журнал Auto Express (Великобританія)
  • Найкращі авто для водіїв: журнал Motor Trend (США)
  • Найбільш продуктивний автомобіль року у Китаї: журі з відбору китайського автомобіля року (CCOTY)

Голова правління Porsche AG Олівер Блум, говорячи про нагороди нового Porsche 911: «911 утримує нас на шляху до успіху майже 60 років завдяки особливому впізнаваному дизайну. Коли дитина малює спортивний автомобіль, він часто нагадує 911. Ми послідовно розробляли його унікальну технічну концепцію. З двигуном на задній частині і ключем запалювання зліва, 911 став іконою автомобілебудування та еталоном, на який рівняється кожен спортивний автомобіль».

718 Spyder: споживання палива у поєднанні 10,9 л/100 км, викиди CO2 249 г/км
718 Cayman GT4: споживання палива у поєднанні 10,9 л/100 км, викиди CO2 249 г/км
Значення споживання палива і викидів CO2 розраховані відповідно до нової процедури WLTP. Отримані з цього значення NEDC варто продовжити уточнювати. Вони не можуть бути співставлені зі значеннями, розрахованими на основі раніше використаної процедури NEDC.

10.04.2020