Відтепер автомобіль Porsche настільки ж унікальний, як ваш відбиток пальця

Сьогодні практично неможливо знайти два абсолютно ідентичні автомобілі Porsche, проте компанія продовжує роботу у сфері персоналізації авто. Відтепер Porsche 911 стає настільки ж унікальним, як папілярні лінії на кінчиках ваших пальців. Компанія Porsche AG розробила інноваційний методу прямого друку: візуальні графічні елементи можна друкувати на пофарбованій частині кузова автомобіля. Купуючи новий 911, майбутній власник може персоналізувати капот завдяки дизайну, що повторює його власний відбиток пальця.

«Персоналізація дуже важлива для клієнтів Porsche. А що може бути більш індивідуальним, ніж власний відбиток пальця?» — зазначив Александр Фабіг, керівник підрозділу Porsche Individualization and Classic. — «Ставши новатором у сфері персоналізації, Porsche з партнерами розробили метод прямого друку. Ми пишаємося, що створили абсолютно новий продукт на основі інноваційних технологій. Ключовим у досягненні успіху стало поєднання проектною командою різноманітних практик».

Для проекту створили так званий «технологічний осередок» у підготовчому центрі фарбувального цеху в Цуффенгаузені. Саме тут розробили та випробували нове програмне та апаратне забезпечення, а також фарбувальний та виробничий процеси. Рішення про розміщення технологічного осередку у підготовчому центрі стало невипадковим: там відбуватиметься навчання персоналу у напрямку інноваційних технологій.

Прямий друк дозволяє створити дизайн, якого неможливо досягти під час звичайного фарбування. Що стосується екстер’єру, то нова технологія значно перевершує застосування плівки. Принцип роботи схожий на функціонування струменевого принтера: за допомогою друкувальної головки фарба автоматично наноситься на тривимірні компоненти без надмірного розпорошення. «Можливість індивідуального управління форсунками дозволяє цілеспрямовано наносити кожну крапельку фарби», — пояснив  Крістіан Вілл, віцепрезидент з розвитку виробництва Porsche AG. За його словами, головна складність полягає в одночасному використанні 3 технологій: робототехнології (управління, датчики, програмування), нанесення (друкувальна головка, графічна обробка) та фарбування (процес нанесення фарби).

Незабаром інші індивідуальні варіанти дизайну теж стануть доступними. Замовити персоналізацію через відбиток пальця можна у центрах Porsche Exclusive Manufaktur в Цуффенхаузені. Там клієнт разом з експертами обговорюють весь процес: від подання відбитків до завершення роботи.

Porsche Exclusive Manufaktur

Персоналізація Porsche 911 за допомогою метода прямого друку послідовно здійснюється фахівцями Porsche Exclusive Manufaktur. Насамперед, вони розбирають капот. Водночас обробляються біометричні дані замовника — власника авто. Процес обробки гарантує, що відбитки не використають з несанкціонованою метою чи без згоди власника. З ним підтримують зв’язок протягом усього процесу: замовник може спостерігати, як і де використовують його персональні дані, та як саме вони інтегруються у процес створення друкованої графіки.

Після створення роботом унікального графічного зображення наноситься прозоре покриття. Наступний крок – полірування капота до глянцевого блиску згідно з найвищим стандартом якості. Потім вдосконалений капот встановлюється на своє місце.

Вартість послуги у Німеччині становить 7 500 євро (включно з ПДВ) та буде надаватися за запитом в Porsche Exclusive Manufaktur з березня 2020 року. Доступність опції для українського ринку буде повідомлено додатково.

Відділ Porsche Exclusive Manufaktur створює виняткові та персоналізовані автомобілі завдяки поєднанню досконалої майстерності та інноваційних технологій. Окрім таких авто, Porsche Exclusive Manufaktur випускає лімітовані серії автомобілів. Вони поєднують високоякісні матеріали з сучасними технологіями виробництва — так і створюється унікальна концепція.

25.02.2020