Перші власники Porsche Taycan в Україні випробували електрокар

У березні в Україні з’явилися перші електричні автомобілі Porsche Taycan.

Лінійка Taycan включатиме версії 4S, Turbo та Turbo S. Ключові показники продуктивності вирізняють спорткар Porsche серед інших електричних авто. Прискорення від 0 до 100 км за 2.8 cекунди, а пікова потужність із функцією Launch Control — 761 к.с. у версії Turbo S. Запас ходу від 407 до 463 км на 1 заряді залежно від модифікації, із можливістю рекуперації до третини запасу ходу. Усі версії доступні у 10 кольорах кузова і 9 кольорах салону разом із комбінованими.

Надзвичайний попит на електрокар у всьому світі згенерований визначними показниками потужності та динаміки, інноваційними технологіями, якістю та преміальністю кожної деталі. Електрокар презентували в Україні наприкінці березня в онлайн форматі, а перші клієнти вже ознайомилися та протестували новинку. Випробовуючи потужність Taycan, важливим став і процес заряджання: тривалість, необхідний струм, запас ходу на одному заряді та локації.

5 хвилин на заряджання акумулятора

Щоб проїхати 100 км, потрібно 5 хвилин на заряджання батареї (від джерела постійного струму 800 вольт, 270 кВт). За 93 хвилини власники Taycan зможуть зарядити батарею від 5% до 80% від джерела струму у 400 вольт, 50 кВт. А від джерела змінного струму у 11 кВт електричний спорткар можна повністю зарядити за 8 годин.

Бренд Porsche розробив функціонал для попередньої перевірки сумісності інфраструктурного об’єкта із зарядним обладнанням. З його допомогою власник нового Taycan може розрахувати, який зарядний пристрій краще встановити вдома. Також офіційний імпортер бренду Porsche, компанія «Віннер Імпортс Україна, Лтд.» надає послуги оснащення та встановлення на локації власника відповідного зарядного обладнанням.

Версії Taycan 4S, Turbo та Turbo S доступні з 800-вольтною батареєю Performance Plus. Вона заряджається з потужністю до 270 кВт та не має аналогів на ринку.

Процес заряджання простий та інтуїтивно зрозумілий. Усі версії нового Taycan мають 2 роз’єми для постійного та змінного струму. Також автомобіль укомплектований мережевим кабелем Mode 3, через який можна заряджати авто на громадських зарядних станціях без вмонтованого у станцію кабелю. Українські зарядні станції для заряджання Taycan розміщені на онлайн мапі.

Де заряджати Taycan

У листопаді 2019 року мережа зарядних станцій в Україні налічувала 2 719 зарядних станцій. Однак Porsche продовжує електрифікувати Україну і розширювати мережу станцій в дилерських центрах Porsche і на території партнерських локацій.

Брендові зарядні станції Porsche Destination Chargers встановлюють на території преміум-локацій: житлових комплексів, заміських клубів, ресторанів тощо. Кожен об’єкт відображається у навігаційній системі, доступній онлайн для всіх власників електричних та гібридних Porsche. Брендові зарядні станції вже працюють у ЖК «Чикаго» в Києві, ресторанному комплексі «Золота Форель» на Львівщині та Superior Golf & Spa Resort у Харкові. На таких локаціях клієнти Porsche заряджають свої автомобілі безкоштовно.

Партнерський проект Porsche Destination Charging із локаціями зі встановлення офіційних зарядних станцій запущено з початку цього року. Інфраструктурні об’єкти продовжують оснащувати свою територію такими станціями.

Інтелектуальні системи  Porsche Taycan

Наразі компанія Porsche AG розробляє додаткові інтелектуальні системи, які допоможуть власникам Taycan краще зрозуміти свій електрокар. Вони забезпечать ефективне управління енергоспоживанням і оптимізацію запасу ходу. Функція планування зарядок пропонуватиме оптимальний маршрут із зупинками на заряджання. А виїжджаючи у далеку подорож, водій зможе ввімкнути функцію навігації та завдяки системі оптимізації запасу ходу налаштувати окремі системи електромобіля. Це зводить до мінімуму час у дорозі та кількість зупинок на зарядку.

Вартість Taycan 4S становить від 2 863 395 гривень, Taycan Turbo – від  4 069 035 гривень, а Taycan Turbo S – від  4 937 805 гривень*.

*Вартість автомобіля вказана для базової комплектації без урахування вартості додаткового обладнання. Вартість розрахована станом на 14.04.2020 року за курсом, розміщеним на сайті winner.ua. Наданий розрахунок є попереднім та вимагає уточнення у офіційних дилерів Porsche в Україні. Остаточна вартість автомобіля вказується у договорі купівлі-продажу на дату підписання договору про придбання автомобіля.

15.04.2020