Із Шанхаю до Німеччини: Porsche доставляє захисне медичне обладнання літаками

У період пандемії COVID-19 три великі компанії об'єдналися для запобігання її розповсюдження. Porsche AG, DB Schenker та Lufthansa Cargo AG допомагають німецькому Баден-Вюртемберґу та Саксонії у кризовій ситуації. В Китаї робоча група Porsche з 6-ти працівників відділу закупівель організовує ланцюги поставок медичного обладнання першочергової необхідності.

Разом із логістичними партнерами DB Schenker та Lufthansa Cargo, Porsche транспортує захисні маски, окуляри та костюми з Шанхаю до Німеччини. Починаючи з 9 квітня, 6 літаків курсують маршрутами Китай—Баден-Вюртемберґ та Китай—Саксонія. Після прибуття в аеропорти Франкфурта та Мюнхену, на вантажівках обладнання транспортують до проміжного складу DB Schenker в аеропорту Штутґарта. Там уряди Саксонії та Баден-Вюртемберґа самостійно розповсюджують засоби захисту. Їх отримують лікарні, служби швидкої допомоги та інші установи.

За словами члена виконавчої ради з питань закупівель Porsche AG Уве-Карстен Штадтера, спільний внесок компаній означає навіть більше, ніж просто залучення і взяття відповідальності. Водночас саме такі цінності є центральними у корпоративній культурі Porsche. «Важливо, щоб бізнес та урядові структури тісно співпрацювали. Ми допомагаємо міжнародною експертизою щодо ланцюгів поставок, аби захисне обладнання доставили до Німеччини якнайшвидше і воно потрапило у потрібні руки», — зазначив Штадтер.

Від початку польотів мільйони масок для обличчя різних рівнів захисту, захисних костюмів та окулярів прибули до проміжного складу в Штутґарті. У планах: до кінця травня доставити з Китаю захисне обладнання вартістю у трильйони євро. Це близько 50 пасажирських літаків, необхідних для перевезення.

Вінфрід Кречманн, міністр-президент Баден-Вюртемберґа, наголосив, такої масштабної мережі, як у Porsche, уряди можуть ніколи не розвинути: «Ми вчимося цінувати переваги світових компаній. Це величезна допомога, і просто дивовижно, що такі компанії як Porsche можуть допомогти нам у закупівлі захисного обладнання з Китаю». У свою чергу, міністр-президент Вільної держави Саксонії Майкл Кречмер підтвердив, що спільні рішучі дії — це вирішальний внесок у покращення кризової ситуації з медичним захисним обладнанням. Завдяки цьому, становище громадян Саксонії протягом найближчих тижнів покращуватиметься.

На думку Манне Луча, міністра із соціальних питань та інтеграції Баден-Вюртемберґа, закупівля достатньої кількості засобів захисту — це досі вирішальний фактор для ефективного стримування пандемії. Зокрема, це захист громадян у лікарнях, будинках престарілих та інтернатах. У своєму Instagram-акаунті міністр підтвердив, що захисне обладнання транспортуватимуть з Китаю до кінця травня.

Головний фінансовий директор DB Schenker Олівер Сейдл запевнив, що компанія у співпраці з Porsche активно підтримує ланцюги поставок, і мережа DB Schenker майже у 140 країнах постійно працює над безпекою поставок важливих медзасобів.

27.04.2020